Nordvestjylland
Handbjerg Marina

Nyheder Trafik -  Radio
TV
 
Dagen debat
løst og fast
Kultur - sport 
- fritid
Historie -
Lokalhistorie
Video & Foto
+ IT
 Handel - Håndværk
Finans
Mad - drikke - ophold Min side
 


Dagens debat - med løst og fast fra ind og udland.
Video klip fra youtube MV.
 

 
Morten Messeschmidt i clinch med Pernille Vermund
 


Lars Boje Mathiasen

100 - året for genforeningen

For 100 år siden i dag overtog Danmark formelt administrationen af de sønderjyske landsdele. Genforeningen var et resultat af den folkeafstemning, hvor et flertal af befolkningen i Nordslesvig – det nuværende Sønderjylland - stemte sig hjem til Danmark efter at have været under tysk styre i 56 år.

Overdragelsen af Sønderjylland fandt sted på Valdemarsdag, og i anledning af 100-året for Genforeningen har Hendes Majestæt Dronningen givet en række interviews. I aften kan man på DR1 blandt andet opleve Majestæten fortælle om sin farfar, Christian 10., der den 10. juli 1920 red over den gamle grænse ved Christiansfeld og helt spontant tog pigen Johanne op til sig på den hvide hest.

 
 Hendes Kgl. Højhed Dronning Margrethe d. 2.

 

 
 

Pernille Vermunds grundlovstale den 5. juni 2020.
 

Mette Frederiksens grundlovstale den 5. juni 2020
 

 Fællestale grundlovsdag den 5. june 2020
af Nye Borgerliges Pernille Vermund, Mette Thiesen,
Lars Boje Mathiasen og Peter Seier Christensen

 

TIDEN ER INDE TIL ET ASYLSTOP!

Med 50 milliarder kr. i bestikkelsespenge fra EU, har politikerne udnævnt den tyrkiske islamist, præsident Erdogan, til at være Europas grænsebetjent. Nu er Erdogan så ved at stramme skruen og kræver at Europa giver ham endnu flere penge til hans imperiebyggeri, hvis ikke han skal slippe en ny migrantstrøm løs. Det går ikke.

Bestikkelsespengene til Erdogan er blot endnu et eksempel på politikernes lappeløsninger. Hvis vi skal sikre Danmark, skal vi løse udlændingepolitikken fra bunden. Derfor er min besked klar: Tiden er inde til stop for spontant asyl


 Pernille Vermund – Sådan stopper vi migrantstrømmen.

 


Det her lille ord (nej) bør snart komme fra statsministeren mund.

 

 

Der er en stat i staten, som vi folkevalgte ikke må kontrollere, og som har ansvaret om, hvem der får millioner af jeres skattekroner.

Vi kan som folkevalgte få adgang til oplysninger om PET og terrorister, selvfølgelig i fortrolighed. Men når det kommer til oplysninger om et DAB-radio udbud på kulturområdet, ja så bliver vi nægtet denne mulighed.

Vi har i høj grad brug for et opgør med den måde der drives kulturpolitik i Danmark.


Peter Seier udfordrer ordførere på klimaloven:
Nye Borgerlige er modstandere af den kommende klimalov, som vil reducere Danmarks CO2 udledning med 70 %. Klimaloven var en dårlig ide inden coronakrisen. Den er en endnu dårligere ide i dag. Nye Borgerlige ønsker fortsat økonomisk vækst, så der bliver midler til at udvikle nye og bedre teknologier, som kan løse problemet på rentabel vis. Bedre end klimaloven kan det. Der har Danmark som et højteknologisk land også sin rolle at spille, og det vil være skadeligt, hvis Danmarks økonomiske vækst hæmmes, som følge af kortsigtede og virkningsløse reduktionsmål.
 

 

17.05.20: Der tændtes lys for genåbningen af den dansk-tyske grænse søndag aften, når beboere nord og syd for grænsen mødes i Kruså til aktionen. Presse-fotos.dk

 
Pernille Vermund om offentligheds loven.
 

 
Viktor Orban - Ungarn - ministerpræsident 2017. 

Socialdemokratiet

Socialistisk Folkeparti

Liberal Alliance

Kristendemokraterne

Folkebevæg. mod EU

Enhedslisten

Alternativet

 

Ide + design + foto copyright : Thorkild Fleng - Kopiering uden kildeangivelse ikke tilladt.