Slottet "Egeskov " 1. august 2011.

Herunder ses vores fotografiske rundtur på Egeskov. Hvilket kun er et udsnit af  hvad Egeskov  har at fremvise.
 

Egeskov: hovedgård 16 km NV for Svendborg; tilhørte fra 1405 slægten Skinkel; overgik 1545 til rigsmarsk Frands Brockenhuus, der opførte den nuværende hovedbygning, fuldført 1554, som et dobbelthus på pæle, nedrammet i en sø; to hjørnetårne, et trappetårn og talrige skydeskår sikrede forsvaret. Trods nogle restaureringer fremtræder Egeskov næsten i sin oprindelige udformning som en af landets mest imponerende herregårde og den eneste bevarede ægte vandborg, der står i selve søen. Fredet. På Egeskov sad Rigborg Brockenhuus interneret 1599-1616 efter at have fået en uægteskabelig søn.

Gården har tilhørt slægterne Ulfeldt, Krag, Bille Brahe og fra 1883 Ahlefeldt-Laurvig-Bille, der 1979 testamenterede den til en fond; riddersalen er overdraget til fonden og bruges til koncerter og andre kulturelle arrangementer. Slotsparken består af renæssancehave, barokhave, engelsk park, bondehave og moderne have; særlige seværdigheder er labyrinten, de formklippede buksbom og rosengården. Egeskov Veteranmuseum (1967) rummer sjældne biler, motorcykler og fly samt hestevogne. - Restaureret 1987.
Kilde: Lademann


 

 

 

 

 
 

 
Ford Zephyr
 

 
Vores rundtur på Egeskov er slut, masser  af gode indtryk har vi haft, men vi har kun set en del af hvad Egeskov kan tilbyde de besøgende. Hvis alt skal kunne ses og opleves vil en hel dag ikke være for meget.